Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis ze schůze výboru 3.11.2009

3. 11. 2009

Zápis ze schůze výboru Společenství pro dům č. p. 719 , Praha 10 – Dubeč

Datum a místo konání: 3. 11. 2009, U Lipové aleje 719/26, Praha 10 - dubeč

Přítomni: Členové výboru: Radek Holub, Tomáš Sibřina, Josef Bláha
  
  

Program:  

1. Zahájení
2. Reklamace, technické věci
3. Podpis nové smlouvy o pojištění
4. Schůzka ve společnosti Austis – podpis nové smlouvy
5. Založení účtu SVJ
6. Vyplácení odměn výboru
7. Stížnost na Skansku
8. Internet v domě
9. Ukončení
  

1. 
Schůze byla zahájena v 19:00 hodin.

2. 
Je nutné nahlásit škodnou událost, ukradené čidlo.
Poptat nabídku na systém generálního klíče – 1 stejný klíč pro všechny vchody a vstupní dveře do garáží. Je možné na stranu dvěří směrem z domu nainstalovat kouli. Ze strany garáží musí být klika (únikový východ v případě požáru).
Zamyslet se nad možností kamerového systému. Je možné nainstalovat jen problikávací čidla jako makety kamerového systému.

3. 
Radek Holub má domluvenou schůzku s makléřem pojišťovny Allianz, na které bude podespána nová pojistná smouva.

4.
Josef Bláha domluví schůzku ve společsnoti Austis za účelem podpisu nové smouvy o správě domu. Smouva musí být podepsána předsedou výboru a jedním členem výboru SVJ.

5.
Radek holub a Josef Bláha zařídí založení vlastního účtu SVJ. Pro založení účtu byla vybrána banka ČSOB. Po založení účtu bude předána informace společsnoti Austis, která ji dále oznámí všem obyvatelům našeho domu a zálohy budou nadále posílány již přímo na tento účet. Zároveň je nutné zřídit společnosti Austis přístupové právo k tomuto účtu, tak aby byla schopná platit faktury související s provozem domu.

6.
Na shromáždění vlastníků byla odsouhlasena výše odměn pro členy SVJ. Odměny budou vyplaceny za rok 2009, a to v plné výši členům: Radek Holub, Tomáš Sibřina a Josef Bláha. Bývalí členové Iveta Petrů a Vladimír Štálder ukončili své členství ve výboru ke dni 30. 9. 2009. Bude jim vyplacena odměna odpovídající poměrné části roku – 3 čtvrtletí odpovídají 75% schválené částky. Zároveň je nutné dodržet legislativní podmínky – odvod zdravotního pojištění a daně. Všichni členové výboru nahlásí Radku Holubovi, u které jsou pojištěni zdravotní pojišťovny

7.
Ve spolupráci s protějším domem B bude odeslána písemná stížnost do švédské centrály Skansky kvůli průtahům v řešení reklamací a zatajení plánované zátěžové komunikace v blízkosti domu při prodeji bytů současným vlastníkům. Podle zkušeností by tato stížnost měla vést k větší aktivitě české Skansky a lepší součinnosti s našimi SVJ.

8.
V rámci co nejrychlejšího odstranění vlajících kabelů zajišťujících internetové připojení některých vlastníků bude umožněno společnosti Kabelnet, aby své zákazníky připojila pomocí společné televizní antény (STA), jak navrhla ve výběrovém řízení. Vzhledem k tomu, že ostatní konkurenti nabízeli shodné technické řešení, jeví se Kabelnet jako nejjednodušší řešení (žádné pořizovací náklady, připojení přes STA je možné provést obratem). Podle zkušeností bude následně na shromáždění vlastníků rozhodnuto, zda toto řešení zůstane jako konečné, nebo bude vybrán jiný poskytovatel.

9.
Schůze byla ukončena ve 20:30 hodin.


Zapsal: Josef Bláha, 4. 11. 2009

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář