Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis ze schůze výboru 8.1.2010

8. 1. 2010

Zápis ze schůze výboru Společenství pro dům č. p. 719 , Praha 10 – Dubeč

Datum a místo konání: 8. 1. 2010, U Lipové aleje 719/26, Praha 10 - dubeč

Přítomni: Členové výboru: Radek Holub, Tomáš Sibřina, Josef Bláha
  
  

Program:  

1. Zahájení
2. Finanční situace SVJ
3. Účet SVJ
4. Společný satelit
5. Uzavření smluv r. 2010
6. Ukončení
  
  

1. 
Schůze byla zahájena v 18:00 hodin.

2. 
Při návštěvě společnosti Austis bylo zjištěno, že jsou v našem domě neplatiči, kteřá dluží značné částky na zálohách. Dostáváme se tím do velmi vážné situace, protože reálně hrozí, že na účtu SVJ nebude dostatečná finanční rezerva a hrozí, že společnost Austis nebude schopna zaplatit faktury spojené s provozem domu, především teplo a vodu. V krajní situaci by mohlo dojít i k odpojení domu od zdroje tepla nebo vody. Přechodně lze tuto situaci vyřešit například převedením fianncí z fondu oprav, ale jedná se opravu o krajní řešení. Bylo dohodnuto, že společnost Austis připraví detailní vyúčtování s konkrétními dlužnými částkami a dohodneme se na dalším postupu.

3. 
Radek holub informoval přítomné o založení vlasního účtu SVJ. Účet byl založen 16. 11. 2009 v ČSOB. Číslo účtu bylo sděleno společnosti Austis, která ho oznámila všem obyvatelům domu, tak aby byly od začátku roku 2010 zálohy již zasílány na tento účet. Zároveň bylo zřízeno přístupové právo společsnoti Austis, bay byla schopna hradit faktury spojené s provozem domu.

4.
V anketě mezi obyvateli domu projevil zájem o společný satelit pouze jeden vlastník. Vzhledem k výši pořizovacích nákladů (cca 50 000 Kč) bylo domluveno záměr umístit společný satelit prozatím odložit.

5.
Byly uzavřeny smlouvy související s provozem domu pro r. 2010, a to v souladu s rozhodnutím shromáždění anebo prodlouženy stávající za nezměněných podmínek (správa domu, úklid, pojištění, havarijní služba, dodávka tepla).
V případě havarijní služby (Bytoservis) bylo zjištěno, že dosavadní smlouva obsahuje vysoké paušální platby, mnohdy dokonce za stejné služby, za něž platíme i správci domu. Po dohodě byla paušální sazba snížena na 8 Kč/byt. jednotku a měsíc, veškeré případné zásahy pak budou účtovány samostatně.
V případě havárie je možné omezeně využít i pojištění domu (Allianz), které pokrývá až 5 zásahů do jednotlivé výše 7 000 Kč během jednoho roku.

6.
Schůze byla ukončena v 19:30 hodin


Zapsal: Josef Bláha, 16. 3. 2010

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář